Peru is niet Peru – deel I

Peru is een land dat zich in Zuid Amerika bevindt. Het heeft rond 32 miljoen bewoners en is dertig keer groter dan Nederland. De meest beroemde toeristische bestemming is Machupicchu die zich bevindt in Cusco, in het zuiden Peru.

Om naar Machupicchu te gaan, moet jij eerst naar Cusco, daarna naar Aguas Calientes en eindelijk Machupicchu.

Van Lima naar Cusco kan jij met het vliegtuig of met de bus gaan. Met het vliegtuig duurt het rond één uur. Met de provinciale bus duurt het rond twintig uur maar jij zit comfortable, de bussen hebben televisie met filmpjes en sommige hebben wifi en het is goedkoper dan een vliegtuig.

Van Cusco naar Aguas Calientes heb jij twee opties: jij kan een trein per direct nemen en het duurt  rond drie uur of jij kan naar Ollantaytambo met een bus gaan en daarna en trein naar Aguas Calientes nemen. Dit traject is langer maar goedkoper.

Als jij in Aguas Calientes bent, kan jij omhoog naar Machupicchu lopen, het duur rond 2 uur. Ook kan jij met de bus gaan, dat duurt 25 minuten.

De stad van Machupicchu behhorde tot Inca´s cultuur en was gebouwd rond 1440 n.C. Het was ontdekt door de amerikaanse Hiram Bingham in 1911.

De functie van de stad is nog niet echt vastgesteld. Er worden diverse theoriëen gegeven door verschillende onderzoekers. In het begin hebben ze gezegd dat Machupicchu hat huis van de Inca Pachacutec was. Andere onderzoekers denken dat het een ceremoniele plek werd omdat de gebouwen uit religieuse functies bestaan. Ten slotte de stad zou als een militaire plek zijn gebruikt.

Wat belangrijk is, is dat de architectuur en de ingenieur van Machupicchu ontzettend spectaculair is en in op de wereldgoedlijst van UNESCO is geplaats.

Machupicchu (3)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s